Keresztes Tamás és az Egy őrült naplója Kolozsváron aratott sikert
2016. 12. 01.

Keresztes Tamás és az Egy őrült naplója Kolozsváron aratott sikert

Gogol „pétervári elbeszélése”, az Egy őrült naplója Bodó Viktor rendezésében, Keresztes Tamás főszereplésével szeptemberi budapesti bemutatója után 2016. november 28-án nemzetözi közegben is debütált: a romániai bemutatóra 2016. november 28-án került sor a Kolozsvári Állami Magyar Színház szervezésében kétévente megrendezett Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál programjában.

A 11 napos fesztivál idei műsorába 14 országból összesen 22 produkció kapott meghívást, Luxemburgtól Dél-Koreáig.  Az Egy őrült naplója című előadást – amely két alkalommal, angol és román feliratokkal volt látható – a közönség, a szakma, a nemzetközi vendégek és a kritikusok is egyaránt nagy lelkesedéssel fogadták. „Egy minden pillanatában izgalmas, lebilincselő előadás. Csak és kizárólag szuperlatívuszokban érdemes beszélni a színészi játékról, amely nagyszerűen fogja össze a zene és a hangok, a díszlet és a szöveg jól megkomponált egységét” – írja a Szabadsag.ro újságírója, Ferencz Zsolt.

A bemutató másnapján Tompa Gábor, a Kolozsvári Magyar Színház igazgatója és Viska András, az Interferenciák fesztivál művészeti tanácsadója Orlai Tibor producerrel és Keresztes Tamással beszélgetett az előadás produkciós hátteréről és az alkotás folyamatáról egy szakmai program keretében.